Настани

Вести и настани

15.03.2021 | News, Настани

Повеќе информации за денешната презентација на Студијата за жените на Република Северна Македонија 2020/2021, како и за клучните поенти можете да…


повеќе

11.03.2021 | News, Настани

Како свој придонес кон промените и подобрување на родовата еднаквост во земјата, Фондацијата „Фридрих Еберт“ спроведе сеопфатно национално истражување…


повеќе

08.03.2021 | News, Настани

Години наназад жените се борат за рамноправност и свое место во политиката. Клучните и тешки чекори се направени, денес жените имаат сојузници, но…


повеќе

05.03.2021 | News, Настани

Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија во Скопје во соработка со Министерството за труд и социјална политика, обезбедува експертска поддршка за…


повеќе

22.02.2021 | News, Настани

Фондацијата Фридрих Еберт – Скопје, во улога на една од партнерските организации на Претседателскиот центар за политичко образование го споделува…


повеќе

18.02.2021 | News, Настани

За да се движиме во вистинска насока, потребен е консензус за тоа каде сакаме да стигнеме. Клучните поенти за Големата слика се достапни на линкот.


повеќе

28.12.2020 | News, Настани

Имајќи ја предвид важноста на образованието, а посебно денес, овој број на „Предизвици” посвети внимание на темата, со намера да контрибуира во оваа…


повеќе

02.12.2020 | News, Настани

„Портрет“ во соработа со Фондацијата Фридрих Еберт ве кани да создадете слика, фотографија, текст, песна, илустрација или да се изразите на било кој…


повеќе

30.11.2020 | Еднаквост и социјална правда | News, Настани

На 23-ти ноември, Фондацијата „Фридрих Еберт“, канцеларија Скопје ја промовираше Научната студија “Големата слика: македонската економија на среден и…


повеќе

05.11.2020 | News, Настани

Обединети! Зацврстување на човековите права и мултилатерализмот.

16ти ноември 2020 година. Од 16:00 -17:30 часот: Разговор со Зоран Заев. Почести од…


повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток