Настани

Вести и настани

02.11.2020 | News, Настани

Во периодот од 20 – 25 Октомври се оддржа четвртиот по ред Истражувачки Филмски Фестивал – Скопје, во организација на Платформата за истражувачко…


повеќе

26.10.2020 | News, Настани

Фондацијата Фридрих Еберт Скопје во партнерство со здружението на граѓани “Гласен Текстилец” од Штип реализираше Анализа на тема “Влијанието на…


повеќе

12.10.2020 | News, Настани

Фондација Фридрих Еберт – канцеларија во Скопје во соработка со Министерството за труд и социјална политика, во процесот на ревидирање на законската…


повеќе

28.09.2020 | News, Настани

Овој викенд се одржа вториот модул од единаесеттата Политичка академија за социјална демократија 2020 во организација на Фондацијата Фридрих Еберт…


повеќе

14.09.2020 | Одржливост и безбедност | News, Настани

Заедниците кои својот развој го засноваат на заштита и унапредување на природните богатства се заедници кои остваруваат економски напредок кој е…


повеќе

03.07.2020 | News, Настани

Во овој број на „Предизвици“ со свои експертизи се јавуваат афирмирани автори од земјата и од странство.


повеќе

17.06.2020 | News, Настани

Фондацијата Фридрих Еберт со задоволство објавува дека на две годишнината од Преспанскиот договор донесе одлука овогодишната награда за човекови права…


повеќе

29.04.2020 | News, Настани

По повод 28-ми април, меѓународниот ден за безбедност и здравје при работа, а актуелната состојба на ширење на коронавирусот, следниот број на ТУТЕЛА…


повеќе

13.04.2020 | News, Event, Настани

Повеќе информации за конкурсот за учество можете да најдете тука.


повеќе

08.04.2020 | News, Настани

Фондацијата Фридрих Еберт – Скопје објавува повик за истражувачки институти и НВО за партнерство во реализација на истражувањето Студија за жените во…


повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток