Настани

Вести и настани

23.12.2019 | Одржливост и безбедност | News, Настани

Кои општествени процеси влијаат врз промената на градот? Како тие промени го менуваат идентитетот на градот?


повеќе

07.11.2019 | ЕУ Интеграција | Настани, News

На 15ти Октомври, канцеларијата за регионален дијалог на Фондацијата Фридрих Еберт, како и канцеларијата во Скопје, воспоставија соработка со…


повеќе

28.10.2019 | Регионални Програми | News, Настани

Договорот од Преспа може да се дефинира како уникатно дипломатско достигнување за решавање на конфликти и соработка помеѓу различни чинители во…


повеќе

24.10.2019 | Образование и политики за младите | News, Настани

Во периодот од 26-ти до 30-ти септември, Фондацијата Фридрих Еберт ја поддржа Меѓународната младинска конференција во Крушево.


повеќе

01.10.2019 | Регионални Програми | Настани

Стремејќи се кон одржлив развој и интеграција со западните економии, земјите од Западен Балкан се соочуваат со низа предизвици кои бараат силно…


повеќе

20.08.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје заедно со Еко Логик, организација која е посветена на заштита и зачувување на животната средина, по втор…


повеќе

25.07.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

На 25ти Јуни во ИНОФЕИТ – Центарот за трансфер на технологии и информации при Факултетот за електротехнички и информациски технологии се одржа и…


повеќе

25.07.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

Во рамки на првата не-конференција: „Green City Unconference: A city that (re)invents itself“ која се одржа во периодот од 11-12 Јуни 2019та во…


повеќе

25.07.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

Од 5ти до 7ми Мај во Берлин се одржа првиот Конгрес за мобилност во организација на Фондацијата “Фридрих Еберт”, на кој учество зема и Заменик…


повеќе

25.07.2019 | Еднаквост и социјална правда | Настани

Одлична помина и втората дебата на тема “Ајде да зборуваме за даноци!“ која се одржа на 17ти Април на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.…


повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток