Настани

Вести и настани

28.12.2020 | News, Настани

Имајќи ја предвид важноста на образованието, а посебно денес, овој број на „Предизвици” посвети внимание на темата, со намера да контрибуира во оваа…


повеќе

02.12.2020 | News, Настани

„Портрет“ во соработа со Фондацијата Фридрих Еберт ве кани да создадете слика, фотографија, текст, песна, илустрација или да се изразите на било кој…


повеќе

30.11.2020 | Еднаквост и социјална правда | News, Настани

На 23-ти ноември, Фондацијата „Фридрих Еберт“, канцеларија Скопје ја промовираше Научната студија “Големата слика: македонската економија на среден и…


повеќе

05.11.2020 | News, Настани

Обединети! Зацврстување на човековите права и мултилатерализмот.

16ти ноември 2020 година. Од 16:00 -17:30 часот: Разговор со Зоран Заев. Почести од…


повеќе

02.11.2020 | News, Настани

Во периодот од 20 – 25 Октомври се оддржа четвртиот по ред Истражувачки Филмски Фестивал – Скопје, во организација на Платформата за истражувачко…


повеќе

26.10.2020 | News, Настани

Фондацијата Фридрих Еберт Скопје во партнерство со здружението на граѓани “Гласен Текстилец” од Штип реализираше Анализа на тема “Влијанието на…


повеќе

12.10.2020 | News, Настани

Фондација Фридрих Еберт – канцеларија во Скопје во соработка со Министерството за труд и социјална политика, во процесот на ревидирање на законската…


повеќе

28.09.2020 | News, Настани

Овој викенд се одржа вториот модул од единаесеттата Политичка академија за социјална демократија 2020 во организација на Фондацијата Фридрих Еберт…


повеќе

14.09.2020 | Одржливост и безбедност | News, Настани

Заедниците кои својот развој го засноваат на заштита и унапредување на природните богатства се заедници кои остваруваат економски напредок кој е…


повеќе

03.07.2020 | News, Настани

Во овој број на „Предизвици“ со свои експертизи се јавуваат афирмирани автори од земјата и од странство.


повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток