Dialogu politik dhe angazhimi i shoqërisë civile

Me definicion, dialogu politik shihet si "shkëmbimi i pikëpamjeve që presupozon praninë e të paktën dy subjekteve" - nganjëherë subjektet në fjalë mund të jenë parti politike, nganjëherë organizata të shoqërisë civile, ose sindikata, dhe në mënyrë ideale ato mund të jenë një kombinim prej të gjithëve. Bashkëpunimi ndërmjet llojeve të ndryshme të subjekteve dhe funksionalizimi dhe materializimi i koncepteve dhe strategjive të tyre të përbashkëta shpesh japin rezultatin përfundimtar në formën e Kohezionit Social - një proces që mbështetet plotësisht nga Fondacioni Friedrich-Ebert në Maqedoninë e Veriut dhe të gjithë zyra në mbarë botën.

Dialogu Politik dhe Angazhimi i Shoqërisë Civile janë pjesë e shtyllave themelore që çojnë drejt një demokracie funksionale dhe janë procese që duhet të kultivohen dhe mirëmbahen vazhdimisht në çdo shoqëri.

Lajmet e fundit dhe Ngjarjet

25.04.2023 | Dialogu politik dhe angazhimi i shoqërisë civile | News

Forcimi i demokracisë dhe krijimi i politikave konstruktive me interes për qytetarët përmes dialogut me aktorët kryesor në vend është tema e ngjarjes…


më shumë

02.10.2018 | Dialogu politik dhe angazhimi i shoqërisë civile | Ngjarje

Fondacioni Fridrih Ebert, zyra në Shkup ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Qeverinë e Republikës së Maqedonisë me 23 gusht të vitit 2018.


më shumë

27.06.2018 | Dialogu politik dhe angazhimi i shoqërisë civile | News

Në vitin 2016, "Revolucioni Laraman" i Maqedonisë solli zgjedhje të reja, që si rezultat, solli një qeveri të re në pushtet. Në maj të vitit 2017,…


më shumë

FES interaktive

Friedrich-Ebert-Stiftung 
Skopje

Adresa: 8-mi Septemvri 2/2-5
(TCC Grand Plaza),
Shkup 1000,
Maqedonia e Veriut

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org