26.03.2022

Фондацијата „Фридрих Еберт “, Канцеларија во Македонија распишува конкурс за учесници на втората Школа за креирање на младински политики

“Кратко и јасно” е образовен проект, дизајниран како академски курс и работилница за креирање на социјалдемократски решенија за проблемите со кои се соочуваат младите.

Главна задача на “Кратко и јасно” е да им овозможи на младите со прогресивни идеи  платформа на која  ќе ги споделуваат своите ставови по одредени прашања и ќе развиваат предлог политики кои ќе ги понудат како решенија.

Сите информации за школата и повикот можете да ги најдете тука.

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org