Одржливост и безбедност

Добрососедските односи и владеењето на правото кое функционира се предуслов за воспоставување и одржување на демократски систем. Дополнително на ова, на општеството му треба активна и демократска партиципација на сите граѓани, како и дипломатски дијалог преку билатерална соработка.

Во нашата работа во Северна Македонија внесуваме и обединуваме прогресивни актери од политиката, граѓанското општество и универзитетите да соработуваат и да создаваат нови заеднички визии и насоки кои ќе влијаат врз националните политики на патот кон безбедно и сигурно општество.  

Најнови вести и настани

10.06.2024 | Одржливост и безбедност | News

Четвртиот Социо-еколошки форум и оваа година на едно место ги собра прогресивните лидери, носители на одлуки, експерти од областа на енергетиката,…


повеќе

30.05.2023 | Одржливост и безбедност | News

Директорот на Фондација „Фридрих Еберт“ со канцеларија во Скопје, Рене Шлее во рамки на шестиот #MEF23 потенцираше дека има огромен потенцијал во…


повеќе

27.04.2023 | Одржливост и безбедност | News

Во Валандово се одржа петтиот по ред Бизнис форум на тема "Иновации, енергија и одржлив развој" во организација на општина Валандово и Фондацијата…


повеќе

FES Interactive

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org