EУ Интеграција

Фондацијата Фридрих Еберт е силно посветена на соработка и заедничко ангажирање на клучните актери за промовирање на европски вредности и постигнување на развиено општество кое се темели врз основни права и солидарност. Нашата заложба во Северна Македонија се потпира врз инклузивна рамка која вклучува дебати и дискусии со граѓанското општество, владини претставници, политички актери, дипломати и претставници на Европската Унија на национално ниво, каде се вклучени сите земји во регионот.

За повеќето македонски граѓани, перспективата за приклучување во Европската Унија претставува економски просперитет, социјални гаранции како и безбедно опкружување. Целите на ФЕС Скопје е да се овозможи одржлив и балансиран развој преку прогресивен дискурс за јавни, надворешни и безбедносни политики во рамките на ЕУ.

Најнови вести и настани

07.11.2019 | ЕУ Интеграција | Настани, News

На 15ти Октомври, канцеларијата за регионален дијалог на Фондацијата Фридрих Еберт, како и канцеларијата во Скопје, воспоставија соработка со…


повеќе

11.09.2018 | ЕУ Интеграција | Настани

Во рамки на официјалната посета на земјата од страна на Државниот министер за Европа на Германија, Михаел Рот, канцеларијата на Фондацијата Фридрих…


повеќе

24.07.2018 | ЕУ Интеграција | News

По повод официјалната посета на Државниот министер за Европа на Германија, Михаел Рот, Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија Скопје и ЦИВИЛ – Центар…


повеќе

FES Interactive

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org