Образовни и политики за младите

Образованието е еден од темелите на активностите на Фондацијата Фридрих Еберт во Северна Македонија. Нашите активности се насочени кон образовни форуми за јавните политики кои ги нудат најсоодветните формални образовни системи, истовремено свесни за фактот дека програмите за стручно образование носат низа придобивки за младите. Преку смалување на јазот помеѓу бараните и постоечките вештини на пазарот на трудот и промовирање на критичко размислување, образованието внесува позитивна промена во општеството, и го помага развојот на земјата.

Социјалниот и политичкиот ангажман на младите е од суштинска важност за успешните младински политики. Фокусот на нашите активности е да се обединат младите ангажирани чинители врз база на еднакво учество, истовремено јакнејќи ги платформите за покренување на младинските прашања како интегрален дел на сите области на македонското општество.  

Најнови вести и настани

24.10.2019 | Образование и политики за младите | News, Настани

Меѓународна младинска конференција

Во периодот од 26-ти до 30-ти септември, Фондацијата Фридрих Еберт ја поддржа Меѓународната младинска конференција во Крушево.


повеќе

17.06.2019 | Образование и политики за младите | Настани

Каков е животниот стандард на младите во Северна Македонија?

Каков е животниот стандард на младите во Северна Македонија? Кои вредности се битни за нив и од што стравуваат најмногу? Како го поминуваат слободното…


повеќе

05.12.2018 | Образование и политики за младите | Настани

Работна средба: Евалуација на теренската работа во рамки на пилот фазата од проектот “Гаранција за млади” во 2018

На 29ти ноември 2018, во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и Националниот Младински Совет на Македонија, се одржа работна…


повеќе

FES Interactive

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток