Настани

Вести и настани

02.06.2021 | News, Настани

ПРОЕКЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМОВИ И ПАНЕЛ ДИСКУСИИ

Фондацијата Фридрих Еберт во партнерство со МакеДокс, на 28 и 29 Мај организираа две прокеции на документарни филмови проследени со дискусии, кои ја…


повеќе

01.06.2021 | News, Настани

ОНЛАЈН КАМПАЊА – ПРИБЛИЖИ ГО СИНДИКАКОТ ДО МЛАДИТЕ ЛУЃЕ

Фондаијата Фридрих Еберт во нејзиното работење во голема мера се залага за почитување на работничките права и нивна промоција и унапредување.


повеќе

27.05.2021 | News, Настани

Платформа за безбедносни политики на ЈИЕ

Интервју со министерката за одбрана на Република Северна Македонија, Радмила Шекеринска


повеќе

06.05.2021 | News, Настани

Симулација на седница на Совет за безбедност во организација на Претседателскиот центар за политичко образование

Студенти на катедрата по меѓународни и интеркултурни студии на Филозофскиот факултет при УКИМ, денеска одржаа симулација на седница на Совет за…


повеќе

21.04.2021 | Одржливост и безбедност | News, Настани

ЈАВЕН ПОВИК

Фондацијата „Фридрих Еберт“, канцеларија Скопје во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање на Република С. Македонија го…


повеќе

23.03.2021 | News, Настани

Новиот број на Предизвици “Борба против криминалот и корупцијата”

Каква е актуелната состојба во Република Северна Македонија во поглед на борбата против криминалот и корупцијата?


повеќе

17.03.2021 | Одржливост и безбедност | News, Настани

Стратешките цели и определби на една земја се клучни за постигнување на одржлив развој.

Така,

силната афирмација на Република Северна Македонија за членство во Европската унија како и постојниот статус на страна на Договорот за…


повеќе

15.03.2021 | News, Настани

Презентација на Студијата за жените на Република Северна Македонија 2020/2021

Повеќе информации за денешната презентација на Студијата за жените на Република Северна Македонија 2020/2021, како и за клучните поенти можете да…


повеќе

11.03.2021 | News, Настани

Студија за жените во Република Северна Македонија 2020/2021

Како свој придонес кон промените и подобрување на родовата еднаквост во земјата, Фондацијата „Фридрих Еберт“ спроведе сеопфатно национално истражување…


повеќе

08.03.2021 | News, Настани

Студија за жените на Република Северна Македонија 2020

Години наназад жените се борат за рамноправност и свое место во политиката. Клучните и тешки чекори се направени, денес жените имаат сојузници, но…


повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток