Одржливост и безбедност

Добрососедските односи и владеењето на правото кое функционира се предуслов за воспоставување и одржување на демократски систем. Дополнително на ова, на општеството му треба активна и демократска партиципација на сите граѓани, како и дипломатски дијалог преку билатерална соработка.

Во нашата работа во Северна Македонија внесуваме и обединуваме прогресивни актери од политиката, граѓанското општество и универзитетите да соработуваат и да создаваат нови заеднички визии и насоки кои ќе влијаат врз националните политики на патот кон безбедно и сигурно општество.  

Најнови вести и настани

21.04.2021 | Одржливост и безбедност | News, Настани

ЈАВЕН ПОВИК

Фондацијата „Фридрих Еберт“, канцеларија Скопје во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање на Република С. Македонија го…


повеќе

17.03.2021 | Одржливост и безбедност | News, Настани

Стратешките цели и определби на една земја се клучни за постигнување на одржлив развој.

Така,

силната афирмација на Република Северна Македонија за членство во Европската унија како и постојниот статус на страна на Договорот за…


повеќе

15.10.2020 | Одржливост и безбедност | News

Електроенергетски независен и самоодржлив Карпош, 14.10.2020

После неколку месеци посветена работа, Фондацијата “Фридрих Еберт“ ја промовираше студијата за „Електроенергетски независен и самоодржлив Карпош”.


повеќе

FES Interactive

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org

назад на почеток